Bevallom nektek őszintén, ez volt az első alkalom, hogy cupcake-t sütöttem. Ennek ellenére a vártnál jobban sikerült, és nem is tartott sokáig, amíg eltüntettük az összes sütit, hogy egy morzsa se maradt. :) Mivel most csináltam ilyen sütit először, nem tudtam, mire számítsak a sütés közben, de így utólag látom, hogy azért voltak hibái ennek a receptnek, de azért ugyan úgy fogom leírni, ahogy én csináltam, a saját kiegészítéseimmel/javításaimmal, de nem garantálom, hogy az már tökéletes lesz. Csak tippek a tökéletesítésre. ;)
A tésztához
- 3 db tojás
- 200 g margarin (olvasztott)
- 250 g cukor (kristály)
- 300 g finomliszt
- 4 dl tej
- 3 tk sütőpor
A díszítéshez
- 3 ek vaj(olvasztott vagy margarin)
- 2 ek tejfök
- 600 g porcukor (bár szerintem ez túl sok, és nem krémes lesz tőle, hanem keményebb massza,és egy kis idő után szilárd lesz tőle.)
- 2 csepp ételfesték
- lehet még színes cukorkákkal is díszíteni
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt.
A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább keverjük. Kis idő után beleöntjük a kristálycukrot, a lisztet, a sütőport
és a tejet is. (Egyéb hozzávalókat jobb nem beletenni, mert a vajkrém miatt, így is nagyon ízes lesz, nem kell a
tésztának is tömény édesnek
lennie.)- A muffin formába tesszük a papírkosárkákat, és háromnegyedig töltjük őket a tésztával, majd betesszük őket sülni a sütőbe kb. 15 percre.
- Közben elkészítjük a vajkrémet. Az olvasztott vajat felverjük a legnagyobb
fokozaton, legalább 10-15 percig keverjük, ez kicsit unalmas lesz, de így érjük el a kívánt fehérséget. Hozzáadjuk a tejfölt, és még 10-15 percig maxon keverjük.
Közben gondosan átszitáljuk a porcukrot, és fokozatosan hozzáadjuk a vajhoz. Előbb-utóbb a kotyvalék kezd besűrűsödni és kifehéredni, az íze is isteni lesz.
Ha a krém nem elég sűrű, adjunk hozzá még porcukrot, esetleg tejfölt, de vajat semmiképp! - Ha a muffinok megsültek, kivesszük őket, és konyharuhán hagyjuk kihűlni (amíg meleg, tilos díszíteni!).
- Én 3 részre szedtem a vajkrémet, és mindegyiket másféle színnel színeztem be. Ezt mindenki úgy és
olyan mértékben teheti, ahogy csak akarjam tényleg csak fantázia és ízlés kérdése. :) - Ha a muffinok kihűltek, ráfújhatjuk a krémet is. Én ilyen kis zacsival fújtam rá, aminek a égén van egy kis
- fej, és így tök jó csigavonalba lehetett rákenni. Ezután kis színes cukorkákat is lehet rászórni, díszítés gyanánt.
- Tálalás előtt pihentessük pár órát, hogy a vajkrém megszilárduljon. (bár nekem túl szilárd lett... de így is nagyon fincsi volt!!)
...És íme a kész kis cupcake-jeim:
És a személyes kedvencem ez a színes darab :) <3Ennyi volna az első cupcake készítésem története. Próbáljátok ki ti is (ha nem is ezt a receptet :) ) érdemes egyszer megkóstolni. Nagy pandaölelést a következő bejegyzésig!!